Referenties


Op deze pagina vindt u een paar organisaties of personen die met Mohamed Holail samengewerkt of gereisd hebben, en die hem een warm hart toedragen.

De Droomfabriek - BRT :
Opdracht uitwerking projecten "Egypte", verwezenlijking van 4 droomwensen van kijkers Droomfabriek.

Project 1 : beklimming van de piramide van CheopsProject 2 : simulatie mummificatie
Project 3 : rondcruisen in een 4 x 4 op het plateau van GizehProject 4 : figurantenrol in de opera Aida te Luxor


Begeleiding VIPS tijdens hun reis in Egypte :
waaronder o.a. Jan Leyers, Felicé, Leen Demaré, Marc Pinte, P.P. Michiels ...


Begeleiding VIP's met oa. PP Michiels en 
Marc Pinte

Begeleiding VIP's met oa. Jan Leyers


Begeleiding VIP's met oa. Felicé


Jaarbeurs 2001 te Gent : gastland Egypte
waar Mohamed een coördinatierol vervulde.

Verder is hij aangesteld voor bemiddeling en coördinatie van de betrekkingen/diverse projecten tussen Egypte en België o.a. in samenwerking met de Egyptische Ambassade te Brussel.


Medewerking aan radioprogramma op Radio 2 (VRT) : De Madammen op bezoek bij een Egyptische familie
Behalve reizen weggeven naar het land van de farao's, dompelen De Madammen je ook een hele week lang onder in het dagdagelijkse leven van een Vlaams-Egyptische familie.
We gingen kijken bij de familie van Mohamed Holail uit Deinze. Mohamed is geboren en getogen in Egypte, maar woont al sinds begin jaren '80 in Vlaanderen. Hij is getrouwd met de Vlaamse Caroline en heeft zes schatten van dochters.

Maandag 25 februari 2008 - gastronomie
Om wat meer te weten te komen over de Egyptische keuken en hun gastronomische gewoonten, mochten we mee aanschuiven voor het avondeten. Er stond 'kosheri' op het menu, een gerecht met macaroni, witte rijst, linzen, gebakken uien en tomatensaus. Iets wat oorspronkelijk uit Caďro komt, maar intussen overal in Egypte kan gegeten worden. Als dessert is er rijstpap en om te drinken: thee!

Dinsdag 26 februari 2008 - beelden
Mohamed is reisleider en komt dus regelmatig in Egypte. Af en toe voelt hij de drang om Egyptische kunstwerkjes aan te schaffen. Zijn kantoor staat vol van de kleine of grote beelden die hij uit Egypte meebracht. Hij leert de Madammen ook hoe ze moeten afdingen, naast voetbal dé Egyptische sport!

Woensdag 27 februari 2008 - Backgammon
Als ontspanning verkiezen Mohamed en z'n vrouw Caroline een spelletje backgammon, of 'tawla' zoals ze dat in Egypte noemen. Naar het schijnt speelden de Oude Egyptenaren al een spel dat leek op backgammon. Je kan in Egypte geen café binnengaan of ze spelen het er wel. Het is razend populair en wordt door jong en oud gespeeld. Mohamed en Caroline wijden de Madammen met veel plezier in in de geheimen van tawla!
Een vraaggesprek door Philippe Gossaert, oprichter van het Nederlandstalig Egypte forum “per Kemet” met de man achter de gids, Mohamed Holail !Mohamed Holail als gastspreker in het laat avondprogramma "Reyers Laat" op VRT als gastspreker betreffende de revolutie en ontwikkelingen in zijn land - februari 2011.