De 12-daagse reis door Egypte (Caïro, de oasen en een Nijlcruise van Aswan naar Luxor)

Deze fantastische rondreis, een combinatie van bus en cruise, geeft u een totaal overzicht van gekende en minder gekende sites en streken. Deze unieke reis die enkel wordt aangeboden door Amontour is op basis van volpension, alle uitstappen inbegrepen in het pakket.

Bezoeken in Caïro

De Koptische en Islamitische wijk in Caïro : +/- 4 uur

Bij deze uitstap combineren we in één voormiddag het bezoek aan twee verschillende wijken van een enorm groot historisch belang.
De tocht van de Heilige Maagd Maria en het Kind, de exodus van Mozes en nog andere religieuze gebeurtenissen worden werkelijk tot leven gewekt wanneer u de kerk van Abu Serga, de synagoge van Bin Ezra en de Hangende kerk bezoekt. Ook wanneer we door de kleine straten van de oude wijk van Al-Azhar wandelen, de bazaar met haar kleine winkeltjes verkennen en de grootste moskee van Afrika bezoeken die gebouwd werd van 870 tot 879 n.Chr., wanen we ons helemaal terug in het Egypte van de Middeleeuwen.


Het Egyptisch Museum in Caïro, min. 3 uur

Dit koloniale gebouw in het geografisch centrum van Caïro bezit de meerderheid van de kunstschatten van het faraonische tijdperk. De voornaamste schat is de complete collectie van Toetanchamon, maar in feite bevat iedere zaal niet te missen meesterwerken. We maken een drie uur lange begeleide tour door het museum. Dit geeft u een beeld van de Oud Egyptische cultuur.


Sakkara +/- 4 uur
Museum van Imhotep

Deze fenomenale persoonlijkheid (architect, dokter, astroloog, priester,…) kreeg dit museum naar zich genoemd, waarin een van de weinige beelden van hem te vinden is. Het is een heel klein, maar zeer boeiend museum.


De graftombe van Ti of Btahhoteb of Meryroka of gelijkwaardig

Dit is een 4400 jaar oud monument met een zeer verfijnd hoogreliëf. De prachtig afgewerkte taferelen geven ons een levensechte voorstelling van het dagelijkse leven van toen.


De Trappiramide van Sakkara

In de 3de dynastie gaf Koning Djoser de opdracht aan de welbefaamde architect Imhotep om zijn trappiramide te bouwen.
Op 400 meter van de trappiramide kunnen we de ruïne van de processieweg van koning Onas (5e dynastie) bewandelen.


De graftombe van prinses Odette of gelijkwaardig

Die graftombe bevindt zich op een 10-tal meter van de processieweg van de piramide van haar vader, koning Oenas.


De grafkamer van de piramide van koning Titi

We (voor de mensen die geen last hebben van claustrofobie) bezoeken ook de grafkamer van koning Titi onder zijn piramide, waarin we zijn sarcofaag en het speciaal gevormde plafond kunnen bezichtigen.


Het plateau van Gizeh : +/- 3 uur

Dit bezoek is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw bezoek aan Egypte. We bezoeken namelijk één van de zeven Wereldwonderen: de drie piramiden van de 4de dynastie.
We maken een wandeling tussen de drie piramiden, bewandelen de processieweg van koning Chefren, tot we aan de bekende Sfinx komen, met daarna een bezoek aan de daltempel.


Khan El Khalili: +/- 1 uur

Volgens velen is Khan Al-Khalili de oudste bazaar ter wereld. Vanaf de 14e eeuw werd hier al handel gedreven. Vroeger werden er onder andere zijde, kruiden en diamanten verkocht, vandaag kan men er allerhande souvenirs vinden.


De Ibn Touloun moskee: +/- 1 uur

Deze moskee is de grootste en de op één na oudste moskee van heel Afrika. Ze werd gebouwd in 879 na Chr. en is desondanks zeer goed bewaard gebleven. De moskee kent een bijzonder ontwerp, het weerspiegelt namelijk de Iraakse afkomst van Ahmed Ibn Tulun die door de kalief van Bagdad naar Caïro werd gestuurd. Het hoogtepunt van dit bouwwerk is de open minaret die gemakkelijk te beklimmen is.


Het Islamitische kunstmuseum: +/- 1,5 uur

Het museum van Islamitische Kunst heeft een zeer uitgebreide collectie van meer dan 100.000 stukken die uit de verschillende Islamitische tijdperken komen: de tijd van de Fatamiden, Turken en Perziërs,... Typisch aan dit museum zijn de uitzonderlijke en zeldzame verzamelstukken van metaal, keramiek, glas en textiel van over de hele Islamitische wereld.

Bezoeken in de oasen

El-Badjawat : +/- 1.5 uur

Dit is de enige te bezoeken Koptische necropool in Egypte, met zijn naïeve, maar zeer duidelijk gekleurde inscripties. Het is een adembenemend christelijk monument.


Tocht met een 4x4 jeep in de woestijn (+/- 2.5 uur)

Tijdens deze tocht over en door vele zandduinen pauseren we op de top van een duin om van de zonsondergang kunnen genieten.


Kamelentocht (+/- 1 uur)

Deze tocht met een hele kudde kamelen brengt je dichter bij het gevoel van hoe zich te verplaatsen in een karavaan zoals in het verhaal van duizend-en-één nachten.


De waterbron : +/- 1uur

Het water, dé bron van leven in de woestijn, We bezoeken er twee: één in de Dakhla-oase, dit is een natuurlijke bron die de ‘magische bron’ wordt genoemd, want als je in de bron zwemt ga je vanzelf drijven. De andere bron is de grootste bron in de Farafra-oase. Bijna de helft van de akkers wordt bevloeid door deze bron.


El-Kassr : +/- 1.5 uur

Eindelijk kunnen we in contact komen met een Egyptisch dorp. Dit dorp is een erkend monument, 10% is nog steeds bewoond. Dit is een voorbeeld van hoe het dagelijkse leven was in Egypte sedert het begin van het Oude-Egypte tot 100 jaren geleden. Het is een culturele must.


De witte woestijn met een oppervlakte van +/- 4000 km2.

Overnachting in de woestijn, daar ‘ontmoet je jezelf’. Het zijn witte rotsen van kalksteen (krijt), met grillige vormen door erosie, +/- 80.000.000 jaar oud. Je waant je op de maan. De zonsondergang en -opgang zien, zijn onvergetelijke momenten.


De Baharija-oase : +/-2 uur

Dit is de dichtste oase bij de Middellandse Zee, El Fayoum en Caïro. Het is het meest beïnvloed door de cultuur van de Nijldelta, dit is te zien op de twee graftomben van Beninut en Djedamounifankh en het gouden mummies museum.


Bezoeken in Aswan

De tempel van Philae : +/- 3 uur

De tempel van de godin Isis is het grootste monument op dit eiland. De bouw ervan werd gestart door Ptolomeus IV en werd vervolledigd door zijn opvolgers. De tempels op dit eiland werden gebruikt tot 577 n. Chr., daarna deden ze dienst als kerk. Dit eiland wordt bezocht met een overzet en het geheel van dit eiland met haar tempels, omgeven door de Nijl, zorgt voor een zeer romantische uitstap.


Aboe-Simbel en de stuwdam van Aswan

De tempel van Aboe-Simbel ligt ongeveer 280 km van Aswan, dit is ongeveer 3 uur rijden. Het is de grootste uit rotsen gehouwen tempel in Egypte, uitgevoerd in opdracht van Ramses II.
Bij zonsopgang schijnen de eerste zonnestralen recht op de façade van de tempel. Dit lichtspel is adembenemend en niet te missen.
De tweede tempel van koningin Nefertari is het bewijs dat een man zijn echtgenote een uniek geschenk kon geven. Geen enkele andere vrouw kreeg een dergelijk geschenk.

De stuwdam is een hoeksteen van de hedendaagse economie, en weegt 17 keer zwaarder dan de grote piramide van Cheops. Deze kunstmatige berg van graniet is een essentieel element voor de nationale veiligheid van Egypte.


De Nijl bezoeken in Aswan : +/- 4 uur

Natuurreservaat van Aswan. Een bezoek aan een Nubisch dorp op het Eiland van de Olifanten. Je maakt kennis met de fauna en flora van Aswan. Vervolledig uw bezoek aan deze prachtige stad . Een tocht met een zeilboot (feloek) op de Nijl is iets dat veel poëten heeft geïnspireerd, gewoon zalig. We maken een wandeltocht in de souk van Aswan en u kan genieten van een drankje op een terras aan het stationsplein in Aswan.Accomodatie

2 nachten in Caïro in het Safir El Doky Hotel of gelijkwaardig

4 nachten in de oasen
- een nacht in de Baharyia oase in het Hot Spring Hotel of gelijkwaardig
- een nacht in de een tentenkamp in de witte woestijn
- een nacht in de Dakhla oase in de Al Douhous Lodge of gelijkwaardig
- een nacht in de El Kharga oase in een kamp

3 nachten op een cruiseschip op de Nijl aan boord van een 5 sterren Nijl Cruise Boot

1 nacht in het Isis Island Hotel in Aswan