8-daagse Nijlcruise in Egypte

Genieten van de Egyptische zon aan het legendarische blauwe water van de Nijl met een prachtig panoramisch zicht op de oevers waar de boeren hun groene velden bewerken net zoals in de tijd van de farao’s. Kijken naar de talrijke vissers in hun kleine bootjes en de emigrerende vogels aan de blauwe hemel. Genieten op het dek met een gekoelde drank, geserveerd door vriendelijk personeel,… dit is een greep uit de onvergetelijke momenten van uw cruise op de Nijl die u te wachten staan!

Dag 1: BRUSSEL-LUXOR

Vertrek vanuit Zaventem met een vlucht naar Luxor van uw keuze (vlucht ongeveer 5 u). Aankomst in Luxor waar u persoonlijk wordt opgewacht door een medewerker die u zal begeleiden bij de douane - en visumprocedure. Verdere transfer naar het cruiseschip.

Dag 2: LUXOR- ESNA- EDFU

In de voormiddag relaxen op het schip, mogelijkheid tot facultatieve uitstappen (zie overzicht uitstappen te Luxor) Middagmaal aan boord en afvaart naar Edfu via de sluis van Esna. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 3: EDFU-KOM-OMBO-ASWA

Na het ontbijt bezoeken we de tempel van Edfu.

De tempel van Edfu is de best bewaarde tempel in Egypte en werd gebouwd in opdracht van Ptolomeus III. De bouw werd aangevat in 273 v.C., ter ere van de god Horus en zijn vrouw Hathor. De voltooiing duurde maar liefst 180 jaar. De strijd tussen de god Horus en de god Seth is er prachtig weergegeven in een tafereel over een volledige muur van de tempel. Tevens zijn het Heilige der Heiligen en de Nijlometer meer dan de moeite waard.

Daarna varen we verder naar Kom-Ombo, aankomst ‘s namiddags met bezoek aan de dubbele tempel van Kom-Ombo.

In deze tempel bezoeken wij twee goddelijke families die samenwonen in twee gelijkwaardige tempels waar de god Sobek (afgebeeld als krokodil) samen met een vorm van de god Horus (afgebeeld als valk) werden vereerd. Bekende taferelen zoals de instrumenten voor het balsemen en de kalender voor religieuze evenementen en feesten zijn hier prachtig weergegeven.

Na dit uitgebreid bezoek verdere afvaart naar Aswan, de meest zuidelijke stad van Egypte. Avondmaal en aanmeren in Aswan.

Dag 4: ASWAN

’s Voormiddags brengen we een bezoek aan de tempel van de godin Isis

en de monumenten op het Philae eiland. Na het middagmaal brengen we per motorboot een bezoek aan het natuurreservaat van Aswan

om te genieten van de adembenemende natuur met aansluitend een wandeling op het Olifanteneiland.

Voor de terugkeer naar ons cruiseschip maken we gebruik van een zeilboot (feloek)

, een zalige ervaring op de Nijl die al menig poëet heeft geïnspireerd. Avondmaal en overnachting in Aswan.

Dag 5: ASWAN EDFU

In de voormiddag een facultatief bezoek, dit maal aan de rotstempels van koning Ramses II en zijn koningin Nefertari in Abu Simbel.

Na het middagmaal afvaart naar Kom-Ombo en Edfu waarbij u rustig kan genieten op het dek van de boot van natuur en zon. ’s Morgens afvaart naar Luxor via de sluis van Esna en aankomst in Luxor in de namiddag. Bezoeken in Luxor (zie “uitstappen”) gevolgd door avondmaal aan boord.

Dag 6: EDFU- ESNA- LUXOR

‘s Morgens afvaart naar Luxor via de sluis van Esna en aankomst in Luxor in de namiddag. Bezoeken in Luxor (zie “uitstappen”) gevolgd door avondmaal aan boord.

Dag 7: LUXOR

Een volledige vrije dag in Luxor, overnachting aan boord. Na het avondmaal, uw rekening vereffenen aan de receptie.

Dag 8: LUXOR-BRUSSEL

Na het ontbijt transfer (ongeveer 30 minuten) naar de luchthaven van Luxor en verdere begeleiding bij de terugvlucht naar Zaventem.

Info

De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden, maar het geheel van het programma blijft steeds behouden.

Data en prijzen : op aanvraag.

Inbegrepen

– Alle transfers, taksen en BTW, inkomgelden van sites zoals vermeld in het programma.

– De diensten van een Nederlandstalige gids/egyptoloog tijden de cruise.

– 7 nachten cruise op de boot op basis van volpension.

– Drinkgeld voor het personeel en de bemanning.

– Visum.

Niet inbegrepen

– vlucht Brussel-Luxor-Brussel

Raadpleging en boeking via www.jetairfly.com of www.thomascook.com/flights of www.egyptair.com. Als u problemen heeft met het boeken van uw ticket, kunnen wij u steeds verder helpen!

– Drank en persoonlijke uitgaven.

– Verzekering.

– Abu Simbel.

Opmerkingen

– Gelieve 3 pasfoto’s mee te brengen en alsook een 3-tal fotokopies van uw reispas of identiteitskaart.

– Voor studenten: neem jullie officiële studentenkaart mee, jullie krijgen dan 50% korting op de toegangstickets voor musea, tempels en sites.

– U kan gratis een Egyptische sim-kaart reserveren bij uw gids (Mohamed of Zizou). U bestelt en betaalt uw belwaarde bij uw gids.

– De Egyptische overheid beslist soms om één of meerdere van de bovengestelde monumenten tijdelijk te sluiten. Deze bezoeken worden dan vervangen door bezoeken aan gelijkwaardige monumenten.

- Het is in alle graftomben verboden te fotograferen of te filmen. In de meeste tempels mag men wel foto’s nemen en filmen. U wordt daarover ingelicht bij iedere uitstap.

Uitstappen

Tempel van Karnak.

4000 jaar geleden werd hier de Egyptische god Amon, de oppergod van die tijd, vereerd. Deze tempel heeft de grootste oppervlakte van alle Egyptische tempels en bevat maar liefst tien pylonen met verschillende kleinere tempels (o.a. ter ere van Konsou, Ptah en Sekhmet), beroemde wandtaferelen zoals de vreemde fauna en flora die door Toetmoses III naar Egypte zijn gebracht en de slag van Kadesh met het vredesakkoord tussen Ramses II en de Hittieten. Een uitgebreid bezoek aan deze tempel is van groot belang om de betekenis van de monumenten te begrijpen en bovendien nuttig voor de latere bezoeken. De karnaktempel is tevens een ideale locatie voor het maken van schitterende foto’s!

De graftombe van koning Ramses III (20e dynastie), KV11.

Deze koning heeft een prachtige, met mooie kleuren versierde graftombe.

De graftombe van koning Toetmoses III (18e dynastie), KV34.

Deze graftombe werd voor de belangrijkste koning in de Egyptische geschiedenis gebouwd. Volgens de meeste egyptologen heeft deze graftombe een unieke stijl.

De graftombe van koningin Tawosret (19e dynastie), KV14.

Zij was de kleindochter van de machtige Ramses II en huwde opeenvolgend drie koningen waarbij ze telkens de functie van de koning overnam en had altijd het laatste woord tijdens de regeringsperiode van haar drie echtgenoten.

De graftombe van koning Ay (18de dynastie), WV23.

Hij was een centrale figuur in de culturele revolutie van koning Echnaton en was de opvolger van koning Toetanchamon. Zijn graftombe is qua bouwstijl en structuur het best te vergelijken met de graftombe van koning Toetanchamon. Dit graf is gelokaliseerd in de mysterieuze en adembenemende de Vallei der Apen. Bezoek aan het museum van Howard Carter en Lord Carnarvon in de vallei der Koningen.

De graftombe van An-her-ghoe.

Deze kunstenaar heeft meegeholpen aan de versiering van de graftombe van koning Ramses III en woonde in De Vallei der Kunstenaars.

De graftombe Sen-nedjem.

Dit is een parel van oud-Egyptische kunst en meer dan de moeite waard om te bezichtigen. Sin-nedjem was een topkunstenaar en werd tijdens zijn latere leven rechter die ruzies tussen kunstenaars diende te beslechten.

De ruïne van het dorp van de kunstenaars, beter gekend als Deir-el-Medina.

In het dorp woonden een zeventigtal kunstenaars en de ontdekking ervan leverde heel wat informatie op over het dagelijkse leven van de Oude Egyptenaren.

De tempel van de godin Hathor.

In deze tempel, welke werd gebouwd in de Grieks-Romeinse periode, ontdekt U veel over de rol van Hathor in de Egyptische mythologie en treffen we prachtige wandtaferelen aan over de goden van de Westelijke oever van de Nijl. Ook het heel beroemde wandtafereel van het wegen van het hart op de weegschaal van Ma-at is hier te bezichtigen.

De 2 kolossen van de koning Amenhotep III.

Ook bekend als de kolossen van Memnon waarbij deze monolieten in kwartsiet de enige restanten zijn van zijn paleis die tevens ook dienst deed als begrafenistempel.

De moskee van Al Korna.

Deze moskee is ontworpen en gebouwd door de overleden wereldberoemde architect, professor Hassan Fathi en is een belangrijk hedendaags monument.

Bezoek aan een hedendaagse kunstenaarswerkplaats.

Hier maakt men albastvazen en beelden in albast op een artisanale manier en biedt een mooie gelegenheid om kwalitatieve souvenirs te kopen.

De tempel van Philae.

De tempel van de godin Isis is het grootste monument op dit eiland. De bouw ervan werd gestart door Ptolomeus IV, werd vervolledigd door zijn opvolgers en was in gebruik tot 577 n.Chr. Daarna deden ze dienst als kerk. Door de ligging van het tempelcomplex op een eiland midden in de Nijl geven de monumenten een idyllisch beeld wat menig bezoeker niet onberoerd laat!

Belangrijke opmerking:

Bij een cruise op de Nijl zie je geen piramiden omdat deze zich bevinden in het noorden op een afstand van liefst van 750 km!

Op verzoek kan echter wel een facultatieve uitstap georganiseerd worden vanuit Luxor naar Cairo via een binnenlandse vlucht van 55 minuten.

Wij bezoeken er de 3 piramiden van Gizeh, de beroemde sfinx, het Egyptische kunstmuseum van Cairo en de Islamitische Wijk.

‘s Avonds terugvlucht naar Luxor, avondmaal en overnachting op de boot.

Data en prijzen : op aanvraag.